Spelen en trainen

Onze jeugdavonden op dinsdag- en vrijdagavond zijn van van 19.00 uur tot 20.00 uur (jeugdleden t/m 17 jaar). Ze beginnen altijd met een warming-up. Dit kan zijn in de vorm van een spel zoals een estafette, een tikspel of een hindernisparcours of anders bestaat de warming-up uit allerlei loop-, kracht en rekoefeningen. Hierna worden er badmintonoefeningen gedaan voor het verbeteren van je voetenwerk, bepaalde slagen en het goed plaatsen van de shuttle. Het laatste deel van de avond sluit je vaak af met partijtjes tegen elkaar of worden er vrije wedstrijden gespeeld. Een favoriete afsluiting is vaak ook het rond-het-net spel, waarbij heel veel spelers met elkaar op één baan staan totdat er twee winnaars overblijven.

 

Wil je een keer komen meespelen en het proberen? Dat kan altijd. Alleen in de schoolvakanties is er geen jeugdbadminton maar alle andere dinsdag- en vrijdagavonden kun je vrijblijvend langskomen. De rackets en shuttles hebben wij voor je klaar liggen. Je hoeft alleen sportkleding mee te nemen.

 

De trainingen worden gegeven door onze jeugdtrainer Wendel Vonk. Hij wordt geholpen door onze vaste begeleider Kees. Daarnaast zijn er nog een aantal begeleiders die allemaal ongeveer één keer in de maand komen helpen. Deze inzet van deze vrijwilligers wordt enorm gewaardeerd.