TSF handhaaft zich in de derde divisie

Vrijdag 27 januari jl. was de beslissende dag voor het gepromoveerde eerste team van The Smashing Fellows. Op deze laatste speeldag van het seizoen moesten de Schiedammers vijf van de acht wedstrijden winnen om zich te handhaven in de derde divisie. Het team liet er in deze thuiswedstrijd geen gras over groeien en halverwege de avond werd het beslissende vijfde punt binnengeslagen. Het doel voor dit seizoen om zich te handhaven in de deze divisie is daarmee bereikt. Ook volgend seizoen kan TSF weer een team in de derde divisie opstellen.


Om degradatie te voorkomen moesten de Schiedammers tijdens de laatste wedstrijd vijf partijen winnen van hekkensluiter Robad uit Roosendaal. Nadat Sleeboom en Cañadas de herendubbel nipt in twee sets verloren, kon TSF de damesdubbel met het koppel Van der Geest/De Jonge wel als winst noteren. Omdat ook de tweede damesenkel en de tweede gemengd dubbel door TSF werden gewonnen, stond het al snel 3-1.

Het vierde punt kwam op naam van eerste dame De Jonge. De na dit seizoen terugtredende De Jonge speelde haar laatste enkelpartij als vastspeelster van team 1. Ze speelde een solide partij tegen de jeugdige speelster uit Brabant en won in twee sets. Gelijktijdig speelde eerste heer De Grunt op de baan ernaast zijn enkelpartij tegen de heer waarvan hij in de uitwedstrijd in drie sets had verloren. De eerste set begon De Grunt sterk, maar de set ging uiteindelijk eenvoudig naar de tegenstander. In de tweede set herpakte de Schiedammer zich, ging het lang gelijk op en wist hij er met 21-18 winst wederom een derde set uit te slepen. Ook de derde set ging gelijk op, maar telkens wist De Grunt een kleine voorsprong van één of twee punten te behouden. Ondersteund door de aanmoedigingen langs de baan was het op 20-18, bij het eerste matchpoint, gelijk raak. Na een goede rally werd met een harde cross-smash het beslissende punt gemaakt.

Na een korte groepsknuffel en de nodige high fives en dansjes, werden de laatste twee partijen gespeeld. Dat deze beide partijen niet werden gewonnen mocht de pret niet drukken en tot in de late uurtjes werd er samen met de sportieve tegenstanders een klein feestje gevierd in de kantine van Tennis- en Badmintoncentrum Kethelhaghe.

De doelstelling van het team is glansrijk behaald. Blijkbaar gaf de nieuwe teamsponsor Martin Goudzwaard van 4InfoSecure ook de nodige inspiratie, want alle wedstrijden waarbij hij aanwezig was, werden gewonnen! Ook volgend seizoen is Schiedam dus weer vertegenwoordigt op een hoog landelijk niveau van de flitsende badmintonsport.